Va oferim modalitati nelimitate de a personaliza, proteja si adauga intimitate suprafetelor de sticla

Ai o intrebare? Contacteaza-ne si te vom ajuta!  0728 901 422

Mituri despre folii solare

Exista multe mituri si confuzii in jurul foliilor solare si a modului in care functioneaza. Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre foliile solare si adevarurile care le contrazic:

1: Foliile solare intuneca in interior.

Realitate: Foliile solare obisnuite  sunt concepute pentru a absorbi lumina solara si pentru a reduce stralucirea interioara. Foliile solare sunt diferite in nuanta si transparenta, deci puteti alege nivelul luminii solare ce ajunge in incapere.

 

 

 

Transmisia luminii vizibile pentru folii se refera la capacitatea acestora de a permite trecerea luminii in spectrul vizibil. Este o masura  cat de transparenta este folia pentru lumina pe care o putem percepe cu ochiul liber. O transmisie ridicata a luminii vizibile indica o folie mai transparenta, in timp ce o transmisie redusa poate indica o folie mai opaca sau mai inchisa la culoare. Aceasta caracteristica este importanta in diferite aplicatii, precum protectia solara, confidentialitatea si designul estetic al suprafetelor acoperite cu folie.

2: Foliile solare pot inlocui complet necesitatea aerului condiționat.

Realitate: Foliile solare pot reduce cantitatea de caldura si lumina care intra intr-o cladire, ceea ce poate ajuta la mentinerea unei temperaturi interioare mai confortabile. Cu toate acestea, nu pot inlocui complet necesitatea aerului conditionat, in special in zonele cu temperaturi ridicate sau umiditate crescuta.

3: Foliile solare sunt invizibile.

Realitate: Foliile solare pot fi mai subtiri si mai transparente in comparatie cu foliile obisnuite, dar ele nu sunt complet invizibile.  Cu toate acestea, tehnologia a evoluat, iar foliile solare moderne sunt mai transparente si mai putin vizibile decat versiunile mai vechi.

4: Foliile solare sunt extrem de scumpe.

Realitate: Costul foliilor solare poate varia in functie de dimensiunea ferestrei si de tehnologia folosita. Desi initial pot parea scumpe, ele pot economisi bani pe termen lung, reducand costurile de racire si incalzire ale cladirii si in unele cazuri, oferind economii semnificative de energie electrica.

5: Foliile solare pot fi instalate doar pe ferestre.

Realitate: Foliile solare pot fi instalate nu doar pe ferestre, ci si pe alte suprafete, cum ar fi luminatoare din sticla sau policarbonat, pereti exteriori sau chiar dispozitive portabile. Aceasta le face versatilie și potrivite pentru diferite aplicatii.

6: Foliile solare pe geam pot fi montate de oricine?

Realitate: Foliile solare sunt fabricate printr-o tehnologie speciala, chiar daca initial pare facil de aplicat, in practica nu este chiar asa. Este o intreaga tehnologie si in spatele acesteia trebuie experienta. Este preferabil pentru a beneficia de avantajele foliilor solare sa apelati la un specialist.

7: Foliile solare aplicate pot sparge geamul?

Realitate: Foliile solare aplicate corect si in mod corespunzator nu ar trebui sa sparga geamul. Cu toate acestea, exista anumite circumstante in care foliile solare pot cauza probleme daca nu sunt instalate corect  sau intretinute corespunzator.

 In cadrul fiecarui proiect, examinam tipul de sticla si asiguram compatibilitatea acesteia cu folia montata

8: Daca se monteaza folii solare pe geamuri, plantele sau florile mor?

Realitate: Unul din parametrii foliilor solare si unul foarte important este de a respinge razele UV in proportie de 99%. Dupa cum se stie acestea pot cauza bolii grave, bolii de piele , etc. Deasemenea filtrarea razelor UV protejeaza mobilierul si obiectele din casa impotriva decolorarii. Deci o folie uv geam implicit protejeaza si plantele din interior.

9:  Folii solare interior sau exterior?

Realitate: Din studiile si datele oferite de catre producatorii de folii solare, foliile solare cu aplicare pe exterior sunt mai eficiente, ofera protectie solara mai ridicata. Dar acestea fata de cele de interior implica anumite conditii tehnice de aplicare. Incepand de la conditiile meteorologice, specialisti cu vasta experienta, tehnologia de aplicare, tipul foliei solare  pana la garantia acesteia. In compensatie foliile solare de interior pot fi aplicate in orice anotimp si in orice conditii. Un alt avantaj al foliilor solare de interior este acela ca nu pot modifica atat de mult aspectul si designul cladirii. Dar apeland la un profesionist in domeniu, acesta va ofera toate detaliile si neclaritatile dvs pentru a putea lua decizia corecta si eficienta conform problemei dvs.

10: Conteza experienta la montaj?

Realitate: Instalarea necorespunzatoare: Daca foliile solare nu sunt instalate corect si nu sunt lipite uniform pe suprafata geamului, pot aparea bule de aer sau aderenta slaba.

Pentru a minimiza riscul deteriorarii geamurilor, este esential sa alegeti folii solare de inalta calitate si sa fie instalatie de catre profesionistii nostri cu experienta. Specialistii nostri vor sti cum sa aplice foliile intr-un mod care sa minimizeze orice riscuri si sa asigure o aderenta uniforma si sigura pentru a beneficia la maxim de garantie  si avantajele foliilor solare.

Contactati-ne cu incredere!

11: Care este cea mai buna folie protectie solara?

Alegerea celei mai bune folii de protectie solara depinde de nevoile si preferintele individuale, precum si de conditiile specifice din locul in care doresti sa o folosesti. Exista mai multe tipuri de folii de protectie solara disponibile, fiecare cu caracteristici specifice. Iata cateva optiuni comune:

Pentru a alege cea mai buna folie de protectie solara pentru tine, trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

Nivelul de protectie solara necesar: Depinde de zona geografica in care locuiesti si de scopul pentru care doresti sa folosesti folia. Daca doresti o protectie mai mare impotriva radiatiilor UV sau a caldurii, asigura-te ca folia are o clasificare corespunzatoare.

Transmisia luminii: Daca doresti sa pastrezi lumina naturala, alege o folie cu o transmisie luminii adecvata.

Eficienta energetica: Unele folii de protectie solara pot ajuta la reducerea costurilor de racire sau incalzire a cladirii.

Aspect estetic: Alege o folie care se potriveste cu aspectul cladirii sau al masinii tale, daca acest lucru este important pentru tine.

Cost: Pretul variaza in functie de tipul de folie și de dimensiunea proiectului.

In cele din urma, este important sa consulti un specialist in domeniu sau un instalator profesionist pentru a obtine sfaturi si alegerea celei mai potrivite folii de protectie solara pentru nevoile tale specifice.

12: Folia reflexiva are protectie maxima ?

Depinde!  Folia reflexiva ,cunoscuta si sub denumirea de  folie silver  se fabrica in mai multe nuante. Sunt folii gen”oglinda” si   sunt concepute sa reduca cantitatea de caldura si lumina care patrunde printr-o  suprafata, contribuind la imbunatatirea eficientei energetice a unei cladiri .Pentru filtarea luminii solare intodeauna verificati factorul VLT(transmisia luminii vizibile) si alegeti  folia reflexiva  in  functie de nevoile specifice.

 Cunoasterea proprietatilor tehnice ale foliilor este cruciala pentru furnizarea celei mai bune soluții și a unui raport optim intre pret si calitate.