Va oferim modalitati nelimitate de a personaliza, proteja si adauga intimitate suprafetelor de sticla

Ai o intrebare? Contacteaza-ne si te vom ajuta!  0728 901 422

Universul foliilor

Dezvoltarea foliilor pentru geamuri poate fi atribuita intersectarii progreselor in domeniul stiintei materialelor, tehnologiei si necesitatii de a gasi solutii la diversele probleme asociate suprafetelor de sticla. Conceptul de folie pentru ferestre si aplicatiile sale au evoluat pe parcursul timpului.

Iata un scurt istoric:

  • Folii timpurii pentru controlul soarelui:

Utilizarea foliilor  pentru protectia solara dateaza inca de la inceputul secolului al XX-lea. Initial, aceste folii au fost create pentru a aborda probleme precum reflexia,stralucirea si excesul de caldura. Foliile timpurii constau adesea in simple acoperiri translucide aplicate pe suprafetele de sticla.

  • Foliile metalizate pentru explorarea spatiului:

In mijlocul secolului al XX-lea, progresele in stiinta materialelor si cursa spatiala au contribuit la apariția filmelor metalizate. Aceste filme, care includ adesea metale precum aluminiul, au fost folosite in explorarea spatiului pentru a regla temperatura si a proteja impotriva radiatiilor solare. Foliile UV au fost ulterior adoptate si in aplicatiile de larg consum.

  • Comercializarea pentru cladiri:

In anii 1960 si 1970, foliile solare pentru ferestre a inceput sa fie comercializate pentru aplicatii arhitecturale. Producatorii au inceput sa dezvolte folii special concepute pentru a fi aplicate pe ferestrele cladirilor, avand scopuri precum reducerea caldurii, imbunatatirea eficientei energetice si sporirea confidentialitatii.

  • Colorarea geamurilor auto:

Folia pentru geamuri a devenit populara si in industria auto, folosita pentru vopsirea geamurilor. Foliile auto colorate au oferit intimitate, au redus stralucirea si au contribuit la controlul temperaturilor interioare. Nuantarea geamurilor auto a castigat popularitate in a doua jumatate a secolului al XX-lea.

  • Progrese in tehnologia polimerilor:

Progresele in tehnologia polimerilor, cu precadere utilizarea foliilor de poliester, au jucat un rol crucial in imbunatatirea performantei si durabilitatii foliilor pentru ferestre. Poliesterul a furnizat un material de baza flexibil si transparent, care putea fi acoperit, vopsit sau metalizat pentru a obtine diverse proprietati dorite.

  •  Aplicatii diverse:

De-a lungul timpului, tehnologia foliilor pentru cladiri a continuat sa evolueze, iar aplicatiile s-au diversificat. Astazi, foliile pentru ferestre sunt utilizate intr-o gama larga de scopuri, inclusiv protectie UV, securitate, elemente decorative si eficienta energetica, atat in medii rezidentiale, cat si comerciale.

 Dezvoltarea foliilor auto si cladiri reflecta un raspuns la provocarile practice si la cautarea continua a solutiilor pentru imbunatatirea performantei si confortului in spatiile acoperite cu sticla. Pe masura ce tehnologia si materialele continua sa avanseze, este probabil ca foliile sa fie supuse unor perfectionari suplimentare si sa se descopere noi aplicatii.

Cele mai cunoscute tipuri de folii de sticla: